U doba društvenih medija, pažnja vaše publike traje samo nekoliko sekundi, što zahtjeva od vas da budete kreativni i jasni i kada im se obraćate ali također i da znate kakav bi ton, stil, glas itd. vaša publika željela čuti. Zato treba da razvijete sopstveni stil komunikacije koji će uključiti sve ovo. On će služiti vašem timu kao pravilnik sa osnovnim smjernicama koji bi tim trebalo da prati kada se obraća ciljnoj grupi vaše organizacije, a trebalo bi da vam pomogne i da izbjegnete nesporazume i konfuziju u komunikacji. Ovo su ključni elementi koje vaš vodič kroz stil društvenih medija treba da sadrži:

 1. Izjava o vrijednostima
  Misija i vizija organizacije i suština projekta, osnovne ponuđene vrijednosti i razlozi zbog kojih ste prisutni u društvenim medijima
 2. Rezime pubike
  Kratak opis i naziv svakog segmenta vaše cilljne grupe na društvenim medijima.
 3. Brendiranje
  Lista zahtjeva za pojavljivanje elemenata brenda.
 4. Glas brenda društvenih medija
  Opišite kako bi trebalo da zvuči vaš glas brenda društvenih medija (npr. opušteno, ozbiljno, profesionalno, nepoverljivo, itd.)
 5. Ton
  Opišite svoj društveni ton (spreman da pomogne, zabavan, autoritativan itd.)
 6. Tip poruke (prema mreži)
  Nisu svi sadržaji pogodni za sve mreže. Kreirajte smernice o tome koji tip poruke je prikladan za koju od vaših društvenih mreža.

Više informacija o tome kako da pripremite svoj vodič kroz stil društvenih mreža možete naći ovde: http://bit.ly/2wLmc7b